Het Hanen Ouderprogramma

Het Hanen ouderprogramma, "Praten doe je met z'n tweeën" is een cursus die speciaal ontwikkeld is voor ouders van jonge kinderen (1,5 - 6 jaar) met problemen in de spraaktaalontwikkeling. Het is een stap-voor-stap cursus om het contact en de communicatie met uw kind te verbeteren.

Wat leert u tijdens het Hanen ouderprogramma?
  • de taalverwerving van uw kind bevorderen tijdens dagelijkse activiteiten
  • uw taal en houding aan te passen zodat uw kind van u kan leren en zich beter begrepen voelt
  • vaardigheden om de communicatie en het contact tussen u en uw kind te verbeteren die u elke dag kunt toepassen
De cursus is een combinatie van zes tot acht groepsbijeenkomsten en vier huisbezoeken. In de groep nemen maximaal acht ouderparen deel. Tijdens de groepsbijeenkomsten leert u hoe uw kind communiceert en op welke manier u thuis de spraaktaalontwikkeling het best kunt stimuleren. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.
Tijdens de huisbezoeken wordt er een korte video-opname gemaakt van u en uw kind in een dagelijkse (spel) situatie. U oefent dan met het toepassen van de vaardigheden in de praktijk. U krijgt direct specifieke tips en adviezen aangereikt die op u en uw kind van toepassing zijn.
Het is fijn wanneer beide ouders deelnemen aan de cursus.

Ervaringen van ouders
"Ik heb veel geleerd tijdens deze cursus. Vooral het /wachten/ om mijn kind het initiatief te laten nemen was belangrijk voor ons kind"

​"Wat ik heb geleerd kan ik ook toepassen bij de andere kinderen van ons gezin"


​"Deze cursus is zeer waardevol voor ouders die een kind hebben met een achterstand in de taalontwikkeling"

"Ik doe al heel veel goed maar door de cursus pas ik de vaardigheden veel bewuster toe"

Vergoeding
Het Hanen ouderprogramma wordt geheel vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of jeugdarts.

Our Team